Zöldséges csirkemelles torta hozzávalók:

Tészta

200 gr vaj vagy margarin

450 gr liszt

2 kiskanál cukor

fél kiskanál só

Töltelék

1 darab kicsontozott csirekemell

1 vöröshagyma

1 kis répa

1 szál petrezselyem

100 gr főtt borsó

100 gr főtt bab

szárított fűszerkeverék

só, bors

kapor és petrezselyemzöld

50 ml oliva olaj

Díszítés

1 tojás ságrája

len magvak

szezámmag

édes pirospaprika

Zöldséges csirkemelles torta elkészítése:

A vajat megolvasztjuk gőz felett és elkeverjük a sóval és a cukorral.

Hozzáadagoljuk a szitált lisztet és addig gyúrjuk, amíg egy elég kemény tésztát kapunk, ezután 30 percre hideg helyre tesszük.

Időközben megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a kb. 1 centis kockákra vágott csirkemellet.

Hozzáadjuk a felkockázott és előfőzött répát, majd a babot és a borsót is. Ízlés szerint fűszerezzük.

Kicsit levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apróra vágott friss fűszereket is. Jól lehűtjük a keveréket.

A tésztát 2 részre osztjuk. Mindkettőt kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagságúra.

Az egyiket egy kifajazott tortaforma aljára helyezzük, a másikat pedig 3-4 cm széles csíkokra vágjuk.

A tortaformába öntjük a csirkemelles keveréket, majd a csíkokkal beborítjuk, összefonva ezeket.

Pár csíkot összegyúrunk pirospaprikával (a szín kedvéért), utána ebből két hosszú és kesekeny szálat formálunk, amit összefonunk és a torta szélét díszítjük vele.

A torta tetejét tojásárgával kenjük meg, rászórjuk a lenmagvakat és a szezámmagot, majd sütőbe tesszük kb. 30 percre, hogy szépen megpiruljon.

Felszeletelve tálaljuk miután kicsit kihűlt.

A receptet ani67 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc