Borjúpörkölt gombával hozzávalók:

1/2 kg borjú hús
1 nagyobb répa
1 fej hagyma
1 petrezselyem gyökér
30 dkg gomba
2 kanál liszt
só, szemes bors
2 kanál vaj
6-7 szál metélőhagyma
2 tojássárgája
1/2 citrom
1 zeller

Borjúpörkölt gombával elkészítése:

Tisztítsd meg a zöldségeket, mosd meg és tedd őket egy mély tálba, majd engedd fel bőven vízzel.

Tedd bele a megmosott, megtakarított és felkockázott húst.

Fedő alatt főzd addig, amíg a a hús megpuhul.

Két kanál vajból és két kanál lisztből készíts mártást, amit  a hús levével kelll hígítanod, közben kavargasd folyamatosan fakanállal, hogy oda ne süljön.

Add hozzá a megmosott és vékony szeletekre vágott gombát, a sót, illetve a szemes borsot és hagyd 15 percet főni.

Tedd bele a húskockákat, néhány szál metélőhagymát és egy csokor petrezselymet, amit ha készen van az étel ki kell szedni belőle.

Főzd további fél órát, majd hagyd kihűlni.

Keverd ki a tojássárgáját, tedd a pörköltre és facsarj bele egy fél citromot.

Lassan keverd simára.


Szórd meg darált zöldséggel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc