Káposztafasírt fehér mártással hozzávalók:
1 kg káposzta
1/2 csésze búzadara
1/2 csésze tej
3 tojás
1/2 csésze zsemlemorzsa
3 evőkanál zsír
Káposztafasírt fehér mártással elkészítése:
A káposztát tisztítsd meg, vágd apróra és tedd egy fazékba.
Öntsd rá a forró tejet, tedd a tűzhelyre, fedd le és párold 30-40 percig.
Azután fokozatosan öntsd a búzadarát a káposztára, folyamatos kevergetés mellett, hogy ne csomósodjon össze és hagyd még 5-10 percet főni.
Vedd le az edényt a tűzről, add hozzá a tojássárgájákat, kavard jól össze és hagyd kihűlni.
Miután kihűlt, formázz fasírtokat, forgasd meg tojásfehérjében és zsemlemorzsában, majd süsd meg mindkét oldalukat.
A fasírtokat tálald tejfölös mártással.
0 hozzászólás