Káposztafasírt fehér mártással hozzávalók:

1 kg káposzta

1/2 csésze búzadara

1/2 csésze tej

3 tojás

1/2 csésze zsemlemorzsa

3 evőkanál zsír

Káposztafasírt fehér mártással elkészítése:

A káposztát tisztítsd meg, vágd apróra és tedd egy fazékba.

Öntsd rá a forró tejet, tedd a tűzhelyre, fedd le és párold 30-40 percig.

Azután fokozatosan öntsd a búzadarát a káposztára, folyamatos kevergetés mellett, hogy ne csomósodjon össze és hagyd még 5-10 percet főni.

Vedd le az edényt a tűzről, add hozzá a tojássárgájákat, kavard jól össze és hagyd kihűlni.

Miután kihűlt, formázz fasírtokat, forgasd meg tojásfehérjében és zsemlemorzsában, majd süsd meg mindkét oldalukat.

A fasírtokat tálald tejfölös mártással.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc