Ciabatta kenyér hozzávalók:
40 dkg liszt
2 dkg élesztő
2, 5 dl tejjel kevert víz vagy csak tej
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál cukor
4 evőkanál olívaolaj
6 dkg reszelt sárgarépa
Ciabatta kenyér elkészítése:
A kenyér receptje a következő: az élesztőt, a cukrot és két kanál lisztet oldd fel 1 dl tej-víz keverékben (vagy csak tejben). Hagyd 10 percet állni.
A maradék lisztet keverd össze a vízzel, sóval, olívaolajjal, az élesztős összetétellel, sárgarépával és alaposan gyúrd össze, majd meleg helyen hagyd 30 percig kelni.
Gyúrd össze a tésztát még egyszer, oszd kettőbe, formázd a kezeddel vekni alakúra, helyezd őket egy lisztes tepsibe, takard le egy tiszta konyhakendővel és hagyd még 60 percig kelni.
Miután a veknik megkeltek, forrósítsd fel a sütőt 200 fokra, kend be őket tejjel, vagdoss bele helyenként átlósan és 20-25 percre tedd a sütőbe.
0 hozzászólás