Fokhagymás-sós savanyú uborka hozzávalók:

uborka

víz

fokhagyma

kapor

Fokhagymás-sós savanyú uborka elkészítése:

Kiválogatjuk a nagyon friss, fiatal uborkákat. Megmossuk őket hideg vízben és mindkét végét levágjuk.

Ha az uborka vastag és azt szeretnénk, hogy gyorsabban besavanyodjon, bevágjuk hosszában egy késsel.

A vizet felforraljuk, teszünk bele sót (1 liter vízhez maximum 5 dkg sót).

Miután felforrt levesszük a tűzről, hogy letisztuljon.

Az uborkát sorba helyezzük egy befőttesüvegbe, fokhagyma gerezdeket teszünk közé, a tetejére pedig kaporszárat.

Leöntjük a forró sós vízzel és pergamen papírral lekötjük.

Hogy az üveg ne pattanjon el a forró víztől, csavarjuk be egy nedves ruhával.

Tegyük egy meleg helyre és hagyjuk 2-3 napig állni.

Eközben 2-3-szor leöntjük a levét.

Miután jó savanyú lett, hideg helyen tároljuk és szükség szerint fogyasztjuk.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc