Gombás előétel hozzávalók:

1 csésze búzakorpa

1 csésze teljes kiörlésű liszt

½  csomag élesztő

500 g friss gomba

egy hagyma

petrezselyem

100 g vaj

egy gerezd fokhagyma

2 evőkanál tejföl

1 evőkanál reszelt parmezán sajt

só, fekete bors

zsályalevél

ribizli a díszítéshez (nem kötelező)

Gombás előétel elkészítése:

Először megcsináljuk a tésztát de ha időhiányban szenvedsz, a tészta helyett használhatsz pirított bagett szeleteket és meglocsolod egy kis olívaolajjal.

Ha azt választod, hogy megcsinálod a tésztát és olyan minitortákat szeretnél, mint a képen, keverj össze egy tálban búzakorpát liszttel majd önts rá 100 ml forró vizet amiben feloldottad az élesztőt egy kis sóval.

Hagyd 30 percet majd formázz kis cipókat amit a kivajazott formákba helyezünk. Sütőbe tesszük 15-20 percre.

Egy serpenyőben megpároljuk a hagymát és a megtört fokhagymát. Mikor kezd üveges lenni hozzáadjuk az apróra vágott gombákat  és a felaprított zsályaleveleket.

Miután a gombák megpuhultak, hozzáadjuk a tejfölt, a parmezán sajtot, sót, borsot, és hagyjuk forrni egy kicsit.

Ha túl folyékony az összetétel besűrűsítjük egy evőkanál liszttel.

Miután kész van hagyjuk kihűlni mielőtt összeraknánk.

A díszítéshez piros ribizli bogyókat lehet használni de ugyanúgy megfelel a cherry paradicsom vagy az olajbogyó is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc