Túrós-mazsolás román palacsinta tészta hozzávalók:

Tészta

60 dkg liszt

2 kanál olaj

1 kanál ecet

1 pohár meleg víz

1 tojás

½ kanál só

20 dkg vaj a lapokhoz

Töltelék

50 dkg tehéntúró

2-3 tojás

2 kanál vanília

citromhéj

5 dkg mazsola

4 kanál gríz

1 pohár tej

kevés só

Túrós-mazsolás román palacsinta tészta elkészítése:

Tészta

A palacsinta tészta elkészítéséhez az átszitált lisztet szórd egy tálba, a közepébe öntsd bele az olajat, a vizet, a tojást és a sót.

Egy fakanállal kavard össze, amíg összeálló massza nem lesz.

A tésztát lisztezett gyúródeszkán gyúrd össze.

Amikor kész van, oszd 10 egyenlő részre, kend meg mindegyiket olajjal, majd a deszkán

fedd le őket egy meleg lábassal (tegyél a lábas tetejére egy tál meleg vizet).

Hagyd 30 percet állni, majd minden tészta lapot nyújts vékonyra.

Rakd olajos tepsibe óvatosan, hogy a palacsinta tészta el ne szakadjon, és úgy, hogy a szélei lelógjanak a tepsi

oldalán.

Locsold le olvasztott vajjal, majd helyezd rá a második lapot.

Tégy így 5 lappal, majd tedd bele a tölteléket.

A tetejére tedd rá a maradék 5 palacsinta tészta lapot. Az utolsó lapot kend be vajjal, a széleit pedig nyomd

össze.

A tepsi oldalán lelógó részt vágd le. Magas lángon süsd 1 órát.

Töltelék

A túrót egy fakanállal törd át szűrőn, add hozzá a tojást, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a

citromhéjat, egy kevés meghűtött tejben főt grízt, illetve a sót.

A palacsintát felszeletelve, porcukorral megszórva, melegen tálald.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc