Szezámmagos csirkemell tepsiben hozzávalók:

egy darab csirkemell

2 tojás

egy evőkanál tejföl

10 dkg szezám mag

só, fehér bors

édes pirospaprika

fokhagyma por

egy kávéskanál frissen reszelt gyömbér

1 evőkanál olíva olaj

Szósz

300 ml tejföl

2 evőkanál tejtermékhez való fűszer

fokhagyma por

só, fehér bors

Szezámmagos csirkemell tepsiben elkészítése:

A csirkemellet hosszú csíkokra vágod, megfűszerezed a fehér borssal, az édes pirospaprikával, a fokhagyma porral, sóval, gyömbérrel.

Rátöltöd az olíva olajat és 30 percig pácolódni hagyod a hűtőben.

Aztán a csíkokat a felvert tojások és a tejföl keverékébe mártod, majd a szezám magba.

Egy tepsit kibélelsz sütőpapírral, arra ráhelyezed a húsokat, a sütőben sütöd, közepes tűzön.

Az idő felénél megforgatod, hogy a másik oldala is szépen megpiruljon.

Közben elkészíted a szószt is : a tejfölbe belekavarod a fűszereket, a fokhagyma port és a borsot.

Ízlés szerint sózod, és hidegre teszed, hogy az ízek összeérjenek.

A szezámmagos csirkemellet a szósszal, hasáb burgonyával, vagy natúr burgonyával tálalhatod, ízlés szerint.

A szezámmagos csirkemell receptjét lorynov ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc