Csirkemelles shaorma tekercs hozzávalók:
1 csirkemell
4-5 burgonya
1 paprika
savanyú uborka
ketchup
só, bors
kakukkfű
majonéz
2 evőkanál tejföl
Csirkemelles shaorma tekercs elkészítése:
Már csináltam shaormát máskor is de házi palacsintával. Ez alkalommal vásároltam libanoni palacsintát (lípiát) amit csak meg kell töltenem.
A csíkokra vágott csirkemellet kevés olajban megpirítjuk vagy grillen megsütjük.
Megsózzuk és megborsozzuk.
A burgonyát felvágjuk és olajban kisütjük.
Felszeleteljük a paprikát és az uborkát.
Összeállítjuk a majonézt 2 tojás sárgájából, 1 kiskanál mustárból, 200 ml olajból, sóból, borsból és citromléből (ízlés szerint). A végén összekeverjük 2 evőkanál tejföllel.
A palacsintát megkenjük majonézzel majd elhelyezzük a kivánt hús, burgonya, paprika, uborka és ketchup mennyiséget majd megszórjuk sóval, borssal és kakukkfűvel.
Szorosan feltekerjük és felszolgáljuk.
A shaorma receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás