Csirkemelles shaorma tekercs hozzávalók:

1 csirkemell

4-5 burgonya

1 paprika

savanyú uborka

ketchup

só, bors

kakukkfű

majonéz

2 evőkanál tejföl

Csirkemelles shaorma tekercs elkészítése:

Már csináltam shaormát máskor is de házi palacsintával. Ez alkalommal vásároltam libanoni palacsintát (lípiát) amit csak meg kell töltenem.

A csíkokra vágott csirkemellet kevés olajban megpirítjuk vagy grillen megsütjük.

Megsózzuk és megborsozzuk.

A burgonyát felvágjuk és olajban kisütjük.

Felszeleteljük a paprikát és az uborkát.

Összeállítjuk a majonézt 2 tojás sárgájából, 1 kiskanál mustárból, 200 ml olajból, sóból, borsból és citromléből (ízlés szerint). A végén összekeverjük 2 evőkanál tejföllel.

A palacsintát megkenjük majonézzel majd elhelyezzük a kivánt hús, burgonya, paprika, uborka és ketchup mennyiséget majd megszórjuk sóval, borssal és kakukkfűvel.

Szorosan feltekerjük és felszolgáljuk.

A shaorma receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc