Ravioli sajtos mártással hozzávalók:

4 személyre

400 g liszt

4 tojás

100 g parmezán

100 ml tejföl

100 g reszelt sajt

200 g kecskesajt

50 g vaj

olívaolaj

só, fehér bors

Ravioli sajtos mártással elkészítése:

Előkészítjük a sajtos ravioli tésztájához a hozzávalókat azért, hogy ne legyenek túl hidegek. Bármilyen lisztet használhatsz, de ha kemény búzalisztet használsz az íze és az állaga sokkal jobb lesz, mint mikor megszokott lisztet használunk.

A tésztát egyszerű elkészíteni, összekeverjük a tojást a liszttel és egy kis sóval.

A tésztát ketté osztjuk és két lapot nyújtunk, amiből kis négyzeteket vágunk ki olyan méretre amilyenre szeretnénk.

Mindegyik négyzetre egy kis darab kecskesajtot teszünk, majd ráteszünk egy másik négyzetet.

Azért, hogy jobban ragadjon, megvizezzük egy kicsit a tészta széleit mielőtt villával megnyomdosnánk.

Hagyjuk egy kicsit megszáradni míg elkészítjük a sajtos ravioli mártást.

Egy serpenyőbe egy csepp olívaolajat teszünk majd hozzáadjuk a vajat, tejfölt, sajtot, parmezánt és egy kanál lisztet.

Fűszerezzük sóval, borssal és hagyjuk egy kicsit forrni, majd félre tesszük.

A friss tészta hamar megfő. Mikor a felszínre jöttek és a színe egy kicsit megvilágosodott azt jelenti, hogy kész van.

A sajtos raviolit melegen tálaljuk parmezán sajttal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc