Ravioli sajtos mártással hozzávalók:
4 személyre
400 g liszt
4 tojás
100 g parmezán
100 ml tejföl
100 g reszelt sajt
200 g kecskesajt
50 g vaj
olívaolaj
só, fehér bors
Ravioli sajtos mártással elkészítése:
Előkészítjük a sajtos ravioli tésztájához a hozzávalókat azért, hogy ne legyenek túl hidegek. Bármilyen lisztet használhatsz, de ha kemény búzalisztet használsz az íze és az állaga sokkal jobb lesz, mint mikor megszokott lisztet használunk.
A tésztát egyszerű elkészíteni, összekeverjük a tojást a liszttel és egy kis sóval.
A tésztát ketté osztjuk és két lapot nyújtunk, amiből kis négyzeteket vágunk ki olyan méretre amilyenre szeretnénk.
Mindegyik négyzetre egy kis darab kecskesajtot teszünk, majd ráteszünk egy másik négyzetet.
Azért, hogy jobban ragadjon, megvizezzük egy kicsit a tészta széleit mielőtt villával megnyomdosnánk.
Hagyjuk egy kicsit megszáradni míg elkészítjük a sajtos ravioli mártást.
Egy serpenyőbe egy csepp olívaolajat teszünk majd hozzáadjuk a vajat, tejfölt, sajtot, parmezánt és egy kanál lisztet.
Fűszerezzük sóval, borssal és hagyjuk egy kicsit forrni, majd félre tesszük.
A friss tészta hamar megfő. Mikor a felszínre jöttek és a színe egy kicsit megvilágosodott azt jelenti, hogy kész van.
A sajtos raviolit melegen tálaljuk parmezán sajttal.
0 hozzászólás