Arlecchino sütemény hozzávalók:
Tésztalap
60 dkg liszt
25 dkg vaj
3 tojás sárgája
25 dkg porcukor
1 kanál tejföl
1 csomag sütőpor
1 késhegynyi só
Töltelék
3 tojás fehérje
7 kanál kemény baracklekvár
3 kanál porcukor
½ citrom haja lereszelve
vanília vagy csokoládé krém (finetti)
Arlecchino sütemény elkészítése:
Keverd össze a lisztet sütőporral és rostáld át.
Tedd bele a kockára vágott vajat és gyúrd össze.
Készíts mélyedést a lisztbe, tedd bele a cukrot, a tojás sárgáját és a tejfölt, majd keverd össze.
A kapott masszát hagyd 30 percet hűvös helyen pihenni.
Ezután oszd 4 egyenlő részre és nyújts lapokat belőle.
Süsd meg őket külön-külön, lisztezett tepsiben. Megfelelő lángon kb. 10-15 percig sül egy lap.
Amíg a lapok elkészülnek, a tojásfehérjét verd fel habnak.
Add hozzá a cukrot, a lekvárt, illetve a citromhéjat és verd tovább, amíg kemény hab nem lesz.
Helyezd a lapokat egymás tetejére és töltsd meg őket ezzel a töltelékkel.
Az utolsó lapot szórd meg vaníliás cukorral vagy kend be felmelegített és vajjal kikevert csokoládékrémmel.
Amikor megkeménykedett a máz, vágj négyzetalakú szeleteket belőle.
A sütemény 4-5 napig eláll.
0 hozzászólás