Hagyományos habcsók hozzávalók:

4 friss tojásfehérje

1 csésze porcukor vagy apró kristálycukor

Hagyományos habcsók elkészítése:

A tojásfehérjéket a habverővel kemény habbá verjük.

Folytonos verés közben hozzáadjuk a porcukrot vagy a kristálycukrot.

A cukorral felvert tojásfehérjéket, egy kanál segítségével rátesszük egy kisimított, fehér papírral kibélelt tálcára, esetleg papírtölcsérrel különböző formákat készítünk belőle.

Közepes lángon megsütjük.

A habcsókokat jól meg kell szárítani, ezért ideális, ha másnapig a meleg sütőben tartjuk.

A papírról eltávolított tészta darabkákat száraz helyen kell tárolni.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc