Lerben sült zöldségek hozzávalók:

3 evőkanál olívaolaj
1 édes hagyma
1 gerezd fokhagyma
3-4 paprika
4-5 paradicsom
250 ml paradicsomlé
4 tojás
egy kis tejszín
só, bors
paprika
petrezselyem a díszítéshez

Lerben sült zöldségek elkészítése:

Forrósítsd fel az olajat, és párold a hagymát 3-5 percig, amíg megpuhul.

Add hozzá a paprikát, keverd össze, és 7-8 percig hagyd a lángon.

Tedd bele a szeletelt paradicsomot, és öntsd bele a paradicsomlét. Ízlés szerint fűszerezd.

Fedd le, és alacsony lángon főzd kb. 10 percig.

Állítsd be a sütőt 180°C fokra. Helyezd hőálló sütőedénybebe, és törd rá a tojásokat.

A tojásokra önts egy kis tejszínt.

Szórd meg paprikával és borssal (opcionális), és helyezd a sütőbe, amíg a tojás elkészül (15-20 perc).

Díszítsd petrezselyemmel.

Tésztával is tálalható.

A receptet Rroxana ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc