Édes bukta hozzávalók:

1 kg liszt

1,5 pohár tej

5 tojássárgája

1,5 pohár cukor

30 dkg vaj vagy margarin

1/2 kiskanál só

4 dkg élesztő

1 kiskanál tejföl

1 kanál liszt

1 kanál vaj

1-1,5 kanál cukor

Édes bukta elkészítése:

Az élesztőt olvaszd fel langyos tejben, keverd bele a fél adag lisztet és gyúrj kovászt belőle.

Amikor duplájára kelt, keverd bele a sót, a tojással kikevert cukrot és a maradék lisztet, majd alaposan dolgozd össze.

Keverd bele az olvasztott vajat vagy margarint és addig dagaszd, amíg a massza nem ragad az edény oldalához.

Hintsd meg liszttel, terítsd le és meleg helyen hagyd kelni.

Amikor a tészta duplájára nőtt szedd ki gyúródeszkára és készíts apró buktákat belőle. Tedd őket kivajazott tepsibe és hagyd pihenni.

Majd kend meg a következő öntettel: keverd össze a tejfölt, a lisztet, az olvasztott vajat és a cukrot.

A bukta 15-20 percig kell süljön.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc