Édes bukta hozzávalók:
1 kg liszt
1,5 pohár tej
5 tojássárgája
1,5 pohár cukor
30 dkg vaj vagy margarin
1/2 kiskanál só
4 dkg élesztő
1 kiskanál tejföl
1 kanál liszt
1 kanál vaj
1-1,5 kanál cukor
Édes bukta elkészítése:
Az élesztőt olvaszd fel langyos tejben, keverd bele a fél adag lisztet és gyúrj kovászt belőle.
Amikor duplájára kelt, keverd bele a sót, a tojással kikevert cukrot és a maradék lisztet, majd alaposan dolgozd össze.
Keverd bele az olvasztott vajat vagy margarint és addig dagaszd, amíg a massza nem ragad az edény oldalához.
Hintsd meg liszttel, terítsd le és meleg helyen hagyd kelni.
Amikor a tészta duplájára nőtt szedd ki gyúródeszkára és készíts apró buktákat belőle. Tedd őket kivajazott tepsibe és hagyd pihenni.
Majd kend meg a következő öntettel: keverd össze a tejfölt, a lisztet, az olvasztott vajat és a cukrot.
A bukta 15-20 percig kell süljön.
0 hozzászólás