Panírozott töltött gomba hozzávalók:
20 gomba
2 kanál májkrém
1 nagy pirospaprika
zöldhagyma
2 tojás
liszt
prézli
só, bors
Panírozott töltött gomba elkészítése:
A gombákat megpucolod és megmosod, a szárakat eltávolítod, majd hagyod lecsorogni.
A májkrémet összekevered az apróra vágott pirospaprikával, zöldhagymával, sóval, borssal ízlés szerint.
A tojásokat felvered, teszel bele pici sót, borsot.
A gombákat megtöltöd a májkrémmel, aztán belehempergeted a lisztbe, felvert tojásba, majd ismét lisztbe, tojásba, és végül a prézlibe.
A gombákat kisütöd forró olajban és itatós papírra szeded ki.
A gombát hidegen, melegen egyaránt fogyaszthatod, szószokkal, vagy anélkül.
A panírozott töltött gomba receptjét Pica ajánlotta.
0 hozzászólás