Pirított csirkehús kelbimbóval hozzávalók:

csirkehús (bármely húsos része megfelel)
kelbimbó (800 g befőttesüveg)
300 ml tej
1 evőkanál liszt
150 g tejföl
1/2 csomag vaj
só, bors

Pirított csirkehús kelbimbóval elkészítése:

Főzd meg a csirkehúst.

Tisztítsd meg a kelbimbót és forrázd le sós vízzel.

Vágd a csirkehúst darabokra, tegyél vajat egy serpenyőbe, és tedd rá a húst, öntsél rá vizet és sózd.

Hagyd alacsony lángon 10 percig.

Egy kisebb edényben keverd össze a lisztet és tejfölt.

Helyezd a tűzhelyre, majd add hozzá a maradék vajat, és hagyd főni, amíg a szósz megsűrűsödik.

Egy edénybe tedd be a kelbimbókat, öntsd rá a szószt, majd a húst is.

Alacsony lángon főzd 30 percig, és időnként kavargasd meg.

10 perccel a vége előtt fűszerezd sóval és borssal.

 

A kelbimbós pirított csirkehús receptjét droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc