Gomba süti hozzávalók:
2 tojás
16 dkg cukor
16 dkg liszt
1 csomag vanília
margarin
Gomba süti elkészítése:
Mérd le pontosan a hozzávalókat és válassz nagyobb tojásokat (6 dkg/db).
Törd őket egy tálba, majd add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.
Addig keverged, amíg habos krémet nem kapsz.
Add hozzá a lisztet, mindet egyszerre és a habverővel keverd el.
Készíts elő 2-3 tepsit, vajazd ki és hintsd meg őket liszttel.
Egy kiskanállal vegyél ki a masszából (dió nagyságú gombócokat) és rakd a tepsibe 3 cm-re egymástól.
10 percig hagyd pihenni őket, majd melegítsd 30 percig a sütőt és a gombácskákat tedd be sülni.
Ne nyisd ki a sütő ajtaját 10 percig, majd vedd közepesre a lángot és hagyd még 15 percig sülni.
Amikor kész, szedd a sütiket egy tányérra.
0 hozzászólás