Gomba süti hozzávalók:

2 tojás

16 dkg cukor

16 dkg liszt

1 csomag vanília

margarin

Gomba süti elkészítése:

Mérd le pontosan a hozzávalókat és válassz nagyobb tojásokat (6 dkg/db).

Törd őket egy tálba, majd add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.

Addig keverged, amíg habos krémet nem kapsz.

Add hozzá a lisztet, mindet egyszerre és a habverővel keverd el.

Készíts elő 2-3 tepsit, vajazd ki és hintsd meg őket liszttel.

Egy kiskanállal vegyél ki a masszából (dió nagyságú gombócokat) és rakd a tepsibe 3 cm-re egymástól.

10 percig hagyd pihenni őket, majd melegítsd 30 percig a sütőt és a gombácskákat tedd be sülni.

Ne nyisd ki a sütő ajtaját 10 percig, majd vedd közepesre a lángot és hagyd még 15 percig sülni.

Amikor kész, szedd a sütiket egy tányérra.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc