Ropogós olasz kenyér hozzávalók:

2½ csésze meleg víz
2 csomag száraz élesztő
8 csésze liszt, szitálva
1 evőkanál só
vaj
kukoricaliszt
1 tojásfehérje
*1 csésze = 240 ml

Ropogós olasz kenyér elkészítése:

Keverd össze az élesztőt a meleg vízzel egy edényben.

5-10 perc múlva adj hozzá 2 csésze lisztet, keverd össze, majd adj hozzá még 2 csésze lisztet és sót. Hagyd így kb. 15 percig (a tészta még puha).

Borítsd ki a liszttel megszórt nyújtódeszkára, és lisztezd be.

Gyúrd kb. 20 percig, és közben öntsd bele a maradék lisztet adagonként.

Helyezd át egy kivajazott edénybe, és forgasd meg úgy, hogy minden oldala legyen vajas.

Hagyd, hogy a kenyértészta dagadjon meg kétszeresére.

Csapj a tészta közepébe egy nagyot, és hagyd míg megnő kétszeresére.

45-50 perc múlva (a konyha hőmérsékletétől függően) rakd a tésztát egy lisztezett felületre, vágd el 2 egyforma részre, és hagyd további 10 percig pihenni (fedd le egy konyhakendővel).

Nyújtsd ki a tésztákat 1 cm vastag lapra, majd tekerd fel őket. Helyezd a kukoricaliszttel hintett tepsibe.

Verd fel a tojásfehérjét 1 evőkanál vízzel, és kend be vele a 2 tésztát.

Hagyd dagadni 1 órát.

Állítsd be a sütőt 190°C fokra, és indítsd be (helyezz a sütőbe egy vízzel teli tepsit).

Tedd be a kenyértésztákat a sütőbe 20 percre, majd vedd ki, és kend be megint a tojásfehérjével.

Tedd vissza további 20 percig.

 

A receptet Rroxana ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 240 perc