Túrós batyu hozzávalók:
Tésztalap
15 dkg tehéntúró
csipetnyi
vanília
5 evőkanál olaj
5 evőkanál tej
30 dkg liszt
1 sütőpor.
Töltelék
10 dkg aszalt sárgabarack
1 citrom lereszelt héja
35 dkg tehéntúró
2 tojás sárgája
5 dkg cukor
vanília
Túrós batyu elkészítése:
A tésztához a tehéntúrót összekeverjük a többi hozzávalóval, jól összedolgozzuk, majd kinyújtjuk.
12 négyszöget vágunk belőle.
A töltelékhez darabokra vágjuk az aszalt sárgabarackot és összekeverjük a tehéntúróval, a reszelt citromhéjjal, a cukorral, és a vaníliás cukorral.
A tészta-négyszögekre egy evőkanál tölteléket helyezünk, majd a tésztát batyuformára összehúzzuk.
A batyukat tepsibe tesszük és 25 percig sütjük.
0 hozzászólás