Házilag készített csokoládé hozzávalók:

15 dkg vaj

25 dkg tejpor

10 dkg kakaópor

50 dkg kristálycukor

0,15 dl víz

vaj a tálca kikenéséhez

vanília

mogyoró

Házilag készített csokoládé elkészítése:

A vajat, a tejjel és a kakaóporral simára elkeverjük. A vízzel és a cukorral szirupot főzünk éppúgy, mintha lekvárt készítenénk.

Amikor a szirup kihűlt, lassanként hozzáadjuk a keverékünkhöz.

A tálcát hidegen (nulla fokon) tartjuk minimum 12 órát és mielőtt beleöntjük a masszát, kivajazzuk.

Egy kilogramm csokoládét kapunk.

A szirupba tehetünk vanília rudat és amikor formába öntjük a csokit mogyorót is adhatunk hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc