Főtt és füstölt sonka káposztával hozzávalók:
500 g édes vagy savanyú káposzta
250 g füstölt sonka
babérlevél
szemes bors
1 evőkanál pirospaprika
kakukkfű
1 sárgarépa
2 evőkanál olaj
1 hagyma
2 piros paprika
Főtt és füstölt sonka káposztával elkészítése:
A recept elkészítéséhez használhatunk egyaránt édes vagy savanyú káposztát is. Ha az édes káposzta mellett döntesz nem árt egy kicsit megsavanyítani egy citrommal vagy egy kanál ecettel. Mindegy, hogy döntesz, a receptet ugyanúgy kell elkészíteni.
A szeletelt füstölt sonkákat megpirítjuk egy kevés olajban, majd miután kaptak egy kis színt, kiszedjük egy nedvszívó papírra addig míg a többivel foglalkozunk.
A káposztát csíkokra szeleteljük és ha fehér káposztát használunk megpároljuk ecetes sós vízben. Ezután hagyjuk lecsorogni.
Visszatérünk a tálhoz amiben a sonkaszeleteket pirítottuk. Beletesszük pirulni a kockára vágott hagymát, paprikát és a megreszelt sárgarépát.
Miután ezek megpuhultak beletesszük a káposztát és a fűszereket, az egészet összekeverjük és 5 percet lefedve hagyjuk.
Majd öntünk rá fél liter vizet vagy zöldséglevest és beleöntjük a sonkadarabkákat.
Hagyjuk főni egy órát vagy addig amíg látjuk, hogy a káposzta és a hús elkészültek.
Szükség esetén töltsünk utánna folyadékot.
Tálaláskor tegyünk minden tányérra egy szelet sonkát és egy adag káposztát. Ha gondolod tehetsz hozzá egy kis rizst is.
0 hozzászólás