Tigris piskóta hozzávalók:

25 dkg liszt

25 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

1 késhegynyi só

4 tojás

25 dkg liszt

5 dkg étkezési keményítő

1 csomag sütőpor

0,75 dl tej

2 kanál kakaó

Tigris piskóta elkészítése:

A lisztet összeszitálod a sütőporral és az étkezési keményítővel.

Egy tálba teszed a felolvasztott vajat a cukorral, vaníliás cukorral, pici sóval és jól elkevered.

Folytonos mixerelés közben egyenként hozzá adod a tojásokat, a lisztet, a tejet.

A tésztát kettéosztod. A felébe a maradék tejet meg a kakaót teszed és természetesen jól elkevered mixerrel.

Egy sütőformát kivajazol, meglisztezel és elkezded kanállal beletenni a közepébe, előbb 1 kanálnyit a sárgás tésztából, majd egy kanállal a barnából. A lényeg az, hogy mindig a tészta tetejére tedd a következő kanálnyi tésztát, ne pedig mellé!

175°C-on kb. 50 percet sütöd. Ha túl hírtelen kezdene megpirulni a teteje, takard le egy alumínium fóliával! Fogvájóval ellenőrizd, hogy meg van-e jól sülve.

Ha megsült, hagyd a formában kihűlni.

 

A süti receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc