Hagyományos túrós bukta hozzávalók:
½ kg liszt
2 tojás
10 dkg vaj
¼ l tej
só
2 dkg élesztő
10 dkg cukor
30 dkg tehéntúró
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál búzadara
reszelt citromhéj
Hagyományos túrós bukta elkészítése:
Szitáld a lisztet egy tálba, add hozzá a cukorral kikavart tojássárgájákat, a puha vajat, vaníliás cukrot, citromhéjat, kevés sót és alaposan gyúrd össze. Takard le, majd meleg helyen pihentesd.
Miután a tészta jól megnőtt, vegyél belőle egy darabot, nyújts belőle egy 1 cm vastag lapot és vágj 10 cm széles négyzeteket.
Tegyél mindegyik négyzet közepébe egy kanál, két tojássárgájával és egy kanál búzadarával összekevert túrót.
Aztán, készítsd el a buktákat úgy, hogy kettesével összeragasztod a szemközti sarkokat.
Kend meg őket vajjal vagy tojással, helyezd egy olajjal kikent tepsibe és közepes hőfokon süsd meg.
Amikor szép barnák, vedd ki a sütőből, szórd meg cukorral és tálald melegen.
0 hozzászólás