Cowboy keksz hozzávalók:
3 tojás
1 teáskánal só
3 csésze zabpehely
3 csésze liszt
340 gramm vaj
2 csésze kókuszreszelék
1 teáskanál vanília
1 ½ csésze cukor
1 ½ csésze barna cukor (én sima cukrot teszek ehelyett is)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
3 csésze csoki chips (el lehet készíteni saját kezűleg is: 3-4 tábla olcsó csokit kell apróra darabolni)
2 csésze dió
1-2 teáskanál fahély, ízlés szerint
Cowboy keksz elkészítése:
A jellegzetesen amerikai keksz egyik legfinomabb változata, Laura Bush receptje alapján.
A vajat a cukorral krémesre keverjük.
Hozzáadjuk a tojásokat es a vaniliát, majd újra megkeverjük.
Az edénybe öntjük a maradék hozzávalókat is, és kanállal összekeverjük amíg homogén lesz.
Kézzel kis golyókat formázunk, majd kissé meglapítjuk és egymás mellé helyezzük őket a tespibe. Hagyjunk közöttük egy kis helyet, mert különben összefolynak és használjunk sütőpapírt.
180°C sütőben kb 10 percig sütjuk. Ha a széle kezd kicsit pirosodni, akkor kész van. Mikor kivesszük a tepsit, a keksz még lágy és nem lehet kiszedni, de mire kihül megkeményszik.
0 hozzászólás