Currys bárány jamaicai módra hozzávalók:
1 kg kockákra vágott bárányhús
1 szeletelt hagyma
2 szál apróra vágott zöldhagyma
5 cikk zúzott fokhagyma
1 apróra vágott scotch bonnet (karibi erőspaprika)
1 kanál reszelt friss gyömbér
2 kanál currypor
2-3 szál friss borsikafű
1 kanál vaj
2 közepes, karikákra vágott répa
2 nagy burgonya kockákra vágva
só, fekete őrölt bors
Currys bárány jamaicai módra elkészítése:
A feldarabolt bárányhúst egy tálba tesszük.
Hozzáadjuk a hagymát, zöldhagymát, curryt, gyömbért, fokhagymát, scotch bonnet-t, borsikafűt, a sót és a borsot.
Minden hozzávalót jól elkeverünk (jó kesztyűt húzni, mert a curry megfogja a körmöket), lefedjük fólióval, és 8–24 órát hidegre tesszük (néha megkavarjuk).
Kivesszük a húst a pácból, a vajat megolvasztjuk, és a húst minden oldalán megsütjük.
Ráöntjük a pácot, és 5-6 percet pirítjuk.
Forró vizet öntünk rá, hogy elfedje a húst, lejjebb vesszük a lángot, és hagyjuk főni (a hústól függően változik a főzési idő).
Az utolsó 30 percben hozzáadjuk a burgonyát és a répát.
Hagyjuk, hogy ezek is jól megfőjenek. Nem baj, ha a burgonya szétfő, az a fontos, hogy a hús leváljon a csontról (akkor van kész).
0 hozzászólás