Diós fatörzs hozzávalók:

400-450 g liszt

2 tojás

250 g margarin

200 g cukor

1 csomag sütőpor

2 kanál ecet

citrom reszelt héja

100 g dió

50 g porcukor

1 kanál kakaó

1 csipetnyi só

Diós fatörzs elkészítése:

Egy tálba tesszük az olvadt margarint a porcukorral és összemixereljük.

Miután kész, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cirtomhéjat, egy csipetnyi sót, a lisztet, a sütőport és az ecetet.

Az alapanyagokat összekeverjük egy fakanállal, amíg egy elég nehezen dolgozható masszát kapunk. Az olvadt margarin teszi nehezen dolgozhatóvá a tésztát, mert olajos és csúszós lesz. Ez nem azt jelenti, hogy nem gyúrható, de nem hasonlít más sütemény masszájához.

Lisztből maximum 450 grammot tegyünk, mert ezzel a mennyiséggel még elég könnyen golyóvá formálható.

Sodrófával egy nem lisztezett papíron  kinyújtjuk, ugyanis a lisztezett papíron a tészta szétválik.

Nyújtás után négyszög formákra vágjuk.

Miután felvágtuk a kockácskákat, lekenjük picit felvert tojásfehérjével, midezekre cukorral összekevert kakaót szórunk, aztán egy villával vonalakat rajzolunk a kockákra.

Megszórjuk tört dióbéllel, amit sodrófával belenyomkosunk a masszába.

Sütőpapírral bélelt tepsibe fémhengereket (ami hőálló) ajánlatos tenni, majd ezekre tesszük a kockákat, hogy olyan fomára süljenek, mint a fatörzs. Én aluminium tekercsre tettem őket.

175 fokos sütőbe tesszük 30-35 percre. 25 perc után ellenőrizzük.

Miután levesszük a fémhengerekről, a fatörzseket porcukorral szórjuk be.

 

A Fatörzs diós sütemény receptet Pocahontas ajánlotta..

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc