Diós fatörzs hozzávalók:
400-450 g liszt
2 tojás
250 g margarin
200 g cukor
1 csomag sütőpor
2 kanál ecet
citrom reszelt héja
100 g dió
50 g porcukor
1 kanál kakaó
1 csipetnyi só
Diós fatörzs elkészítése:
Egy tálba tesszük az olvadt margarint a porcukorral és összemixereljük.
Miután kész, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cirtomhéjat, egy csipetnyi sót, a lisztet, a sütőport és az ecetet.
Az alapanyagokat összekeverjük egy fakanállal, amíg egy elég nehezen dolgozható masszát kapunk. Az olvadt margarin teszi nehezen dolgozhatóvá a tésztát, mert olajos és csúszós lesz. Ez nem azt jelenti, hogy nem gyúrható, de nem hasonlít más sütemény masszájához.
Lisztből maximum 450 grammot tegyünk, mert ezzel a mennyiséggel még elég könnyen golyóvá formálható.
Sodrófával egy nem lisztezett papíron kinyújtjuk, ugyanis a lisztezett papíron a tészta szétválik.
Nyújtás után négyszög formákra vágjuk.
Miután felvágtuk a kockácskákat, lekenjük picit felvert tojásfehérjével, midezekre cukorral összekevert kakaót szórunk, aztán egy villával vonalakat rajzolunk a kockákra.
Megszórjuk tört dióbéllel, amit sodrófával belenyomkosunk a masszába.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fémhengereket (ami hőálló) ajánlatos tenni, majd ezekre tesszük a kockákat, hogy olyan fomára süljenek, mint a fatörzs. Én aluminium tekercsre tettem őket.
175 fokos sütőbe tesszük 30-35 percre. 25 perc után ellenőrizzük.
Miután levesszük a fémhengerekről, a fatörzseket porcukorral szórjuk be.
A Fatörzs diós sütemény receptet Pocahontas ajánlotta..
0 hozzászólás