Narancshéj télire hozzávalók:
narancshéj
1,5 l víz
2 kg cukor
Narancshéj télire elkészítése:
A narancsokat meghámozzuk, a héját 3 napig hideg vízbe tartjuk, amelyet naponta kétszer cserélünk.
A levet leszűrjük és egy edényben 2 órát főzzük, míg megpuhul.
2 órára újra hideg vízbe tesszük, majd jól kicsavarjuk a héjakat és egy serpenyőbe tesszük.
Az 1 kg cukorból és 2.5 liter vízből készített szirupot ráöntjük. Hagyjuk, hogy felfőjön.
Levesszük a tűzről és másnapig pihentetjük.
Ekkor a szirupot leszűrjük róla és 20 dkg cukrot teszünk rá, majd pár perc erejéig összefőzzük.
A műveletet megismételjük 3 nap egymás után.
A negyedik napon hozzáadjuk a maradék 20 dkg cukrot és 30 percig főzzük, míg megkeményedik.
A narancshéjakat befőttes üvegekbe tesszük.
Sütemények díszítéséhez használjuk.
0 hozzászólás