Narancshéj télire hozzávalók:

narancshéj

1,5 l víz

2 kg cukor

Narancshéj télire elkészítése:

A narancsokat meghámozzuk, a héját 3 napig hideg vízbe tartjuk, amelyet naponta kétszer cserélünk.

A levet leszűrjük és egy edényben 2 órát főzzük, míg megpuhul.

2 órára újra hideg vízbe tesszük, majd jól kicsavarjuk a héjakat és egy serpenyőbe tesszük.

Az 1 kg cukorból és 2.5 liter vízből készített szirupot ráöntjük. Hagyjuk, hogy felfőjön.

Levesszük a tűzről és másnapig pihentetjük.

Ekkor a szirupot leszűrjük róla és 20 dkg cukrot teszünk rá, majd pár perc erejéig összefőzzük.

A műveletet megismételjük 3 nap egymás után.

A negyedik napon hozzáadjuk a maradék 20 dkg cukrot és 30 percig főzzük, míg megkeményedik.

A narancshéjakat befőttes üvegekbe tesszük.

Sütemények díszítéséhez használjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc