Narancshéj télire másképpen hozzávalók:

2 kg narancs

1 kg cukor

Narancshéj télire másképpen elkészítése:

A narancshéjakat szeletekre vágjuk, egy vízzel teli edénybe helyezzük, és addig főzzük, míg megpuhulnak.

Leszűrjük és egy órára hideg vízbe tesszük, majd ismét leszűrjük.

Egy edénybe a cukornak a felét vízben felforraljuk, ráöntjük a narancshéjakra és hagyjuk 24 órát ázni.

Ezután újból főzzük, míg nem marad semmi lé rajta.

A narancshéjat kivesszük, leszűrjük, cukorba forgatjuk, és egy tepsibe, meleg sütőbe tesszük, hogy megszáradjanak.

Ugyanígy járunk el a grapefruit vagy a mandarin héjjal is.

A sütemények díszítéséhez használjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc