Savanyú halászlé hozzávalók:
1 kg hal
2 paprika
3-4 paradicsom
½ liter káposztalé
1 csésze rizs
só, bors
1 ½ liter víz
Savanyú halászlé elkészítése:
Ezt a leves vagy apró halból vagy halfejből és 2-3 halfarokból készítik.
Egy apróra vágott hagymát beleteszünk egy edénybe és amikor elkezd főni, hozzáadjuk a megmosott és megtisztított rizst.
Amikor majdnem megfőtt, beletesszük a szeletekre vágott paprikát (vigyázzunk, hogy ne legyen csípős).
Amikor a leves újra főni kezd, hozzáadjuk a lehéjazott, kimagozott és szeletekre vágott paradicsomot, a megtisztított, megmosott és feldarabolt halat és az előre megfőzött és lehabozott káposztalét.
10-15 perc múlva megnézzük, hogy a hal meg van-e főve, de óvatosan, nehogy leálljon a főzése, különben szétmegy.
Amikor a leves elkészült, levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet és kaprot, lefedjük és még pár percig úgy hagyjuk.
Ízlés szerint sózzuk és savanyítjuk.
0 hozzászólás