Savanyú halászlé hozzávalók:

1 kg hal

2 paprika

3-4 paradicsom

½  liter káposztalé

1 csésze rizs

só, bors

1 ½ liter víz

Savanyú halászlé elkészítése:

Ezt a leves vagy apró halból vagy halfejből és 2-3 halfarokból készítik.

Egy apróra vágott hagymát beleteszünk egy edénybe és amikor elkezd főni, hozzáadjuk a megmosott és megtisztított rizst.

Amikor majdnem megfőtt, beletesszük a szeletekre vágott paprikát (vigyázzunk, hogy ne legyen csípős).

Amikor a leves újra főni kezd, hozzáadjuk a lehéjazott, kimagozott és szeletekre vágott paradicsomot, a megtisztított, megmosott és feldarabolt halat és az előre megfőzött és lehabozott káposztalét.

10-15 perc múlva megnézzük, hogy a hal meg van-e főve, de óvatosan, nehogy leálljon a főzése, különben szétmegy.

Amikor a leves elkészült, levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet és kaprot, lefedjük és még pár percig úgy hagyjuk.

Ízlés szerint sózzuk és savanyítjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc