Paradicsomos halleves póréhagymával hozzávalók:
1 kg hal
3 hagyma
3 darab fehér póréhagyma
1 zeller
½ liter sűrített paradicsom
4 cikk fokhagyma
só, bors
olaj
Paradicsomos halleves póréhagymával elkészítése:
A hagymát, póréhagymát és a zellert olajban megpirítjuk, majd feltöltjük 3 liter vízzel.
Beletesszük a sót, a borsot és a megtört fokhagymát.
Amikor minden zöldség megfőtt, a levest leszűrjük egy másik edénybe és újból felfőzzük a sűrített paradicsommal.
A halat külön megmossuk, megtisztítjuk, szétszedjük és megfelelő nagyságú darabokra vágjuk.
A leszűrt lébe körülbelül 20 percig főzzük.
Ízlés szerint sózzuk és savanyítjuk.
Forrón tálaljuk.
0 hozzászólás