Halleves tormával hozzávalók:

1 kg hal

2-3 hagyma

2 paprika

2 liter víz

2 tojás

2-3 paradicsom

1 torma

leostyán

kapor

petrezselyem

só, bors

1 marék cseresznyeszilva

Halleves tormával elkészítése:

Az apróra vágott hagymát főni tesszük.

Amikor majdnem megfőtt hozzáadjuk a vékonyra szeletelt paprikát, a lehéjazott, kimagozott és felszeletelt paradicsomot, a megmosott, megtisztított és négy személy számára feldarabolt halat, valamint egy kis reszelt tormát.

Megsózzuk. Amikor a hal jól megfőtt, de nem ment szét, levesszük a tűzről.

Cseresznyeszilvával (vagy más savanyú gyümölccsel) savanyítjuk és egy tojással besűrítjük.

A haldarabokat egy habszedővel gondosan kiszedjük, hogy nehogy széttörjenek, és a levesestálba tesszük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc