Halleves tormával hozzávalók:
1 kg hal
2-3 hagyma
2 paprika
2 liter víz
2 tojás
2-3 paradicsom
1 torma
leostyán
kapor
petrezselyem
só, bors
1 marék cseresznyeszilva
Halleves tormával elkészítése:
Az apróra vágott hagymát főni tesszük.
Amikor majdnem megfőtt hozzáadjuk a vékonyra szeletelt paprikát, a lehéjazott, kimagozott és felszeletelt paradicsomot, a megmosott, megtisztított és négy személy számára feldarabolt halat, valamint egy kis reszelt tormát.
Megsózzuk. Amikor a hal jól megfőtt, de nem ment szét, levesszük a tűzről.
Cseresznyeszilvával (vagy más savanyú gyümölccsel) savanyítjuk és egy tojással besűrítjük.
A haldarabokat egy habszedővel gondosan kiszedjük, hogy nehogy széttörjenek, és a levesestálba tesszük.
0 hozzászólás