Túrós-kajszibarackos kuglóf hozzávalók:

15 dkg Grana Padano apróra reszelt túró

17,5 dkg puha vaj

2,5 dkg zsiradék

22 dkg cukor

8 dkg porcukor

6 kicsi tojás, vagy 5 nagyobb, szobahőmérsékleten

8,5 dkg sűrű tejföl

3 dkg étkezési keményítő

30 dkg finom liszt

10-20 dkg szárított kajszibarack apróra vágva (a barackot lehet likőrbe áztatni, akkor kellemesebb az aromája)

Túrós-kajszibarackos kuglóf elkészítése:

Két nagy kuglóf formát megkensz vajjal és megszórod Grana Padano túróval.

A vajat összekevered a zsiradékkal, hozzáadod a cukrot és a porcukrot és addig kevered, amíg jó habos nem lesz.

A tojások következnek. Egyenként kell beletenned, mindegyik után mixerelve, majd hozzá kell adni a tejfölt is.

A Grana Padano túró következik, az étkezési keményítő és a liszt (egybe kell szitálni) és végül a kajszibarack. Minden hozzávaló után keverni kell.

Ezt a tésztát az előkészített kuglóf formákba kell tenni és közepes tűzön (170°-180°C fokon) sütni 30- 40 percig.

 

A receptet CristinaK ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc