Túrós-kajszibarackos kuglóf hozzávalók:
15 dkg Grana Padano apróra reszelt túró
17,5 dkg puha vaj
2,5 dkg zsiradék
22 dkg cukor
8 dkg porcukor
6 kicsi tojás, vagy 5 nagyobb, szobahőmérsékleten
8,5 dkg sűrű tejföl
3 dkg étkezési keményítő
30 dkg finom liszt
10-20 dkg szárított kajszibarack apróra vágva (a barackot lehet likőrbe áztatni, akkor kellemesebb az aromája)
Túrós-kajszibarackos kuglóf elkészítése:
Két nagy kuglóf formát megkensz vajjal és megszórod Grana Padano túróval.
A vajat összekevered a zsiradékkal, hozzáadod a cukrot és a porcukrot és addig kevered, amíg jó habos nem lesz.
A tojások következnek. Egyenként kell beletenned, mindegyik után mixerelve, majd hozzá kell adni a tejfölt is.
A Grana Padano túró következik, az étkezési keményítő és a liszt (egybe kell szitálni) és végül a kajszibarack. Minden hozzávaló után keverni kell.
Ezt a tésztát az előkészített kuglóf formákba kell tenni és közepes tűzön (170°-180°C fokon) sütni 30- 40 percig.
A receptet CristinaK ajánlotta.
0 hozzászólás