Tárkonyos-paradicsomos húsgombóc leves hozzávalók:
1 kg darált hús
1-2 hagyma
2 paprika
2-3 paradicsom
½ zeller
2 szelet kenyér
2 kanál búzadara
1 tojás
1 köteg petrezselyem
2 kiskanál ételízesítő
tárkony
koriander
1 kanál sűrített paradicsom
citromsó
só
Tárkonyos-paradicsomos húsgombóc leves elkészítése:
Egy edénybe odatesszük az apróra vágott sárgarépát, paprikát, zellert és paradicsomot és adunk hozzá egy kiskanál ételízesítőt is.
Míg fő a darált húst összekeverjük a vízbe áztatott és kicsavart kenyérszeletekkel, a búzadarával, egy apróra vágott hagymával, tojással, a megtört korianderrel, a sűrített paradicsommal és ételízesítővel.
Megformázzuk a húsgombócokat és beletesszük a már felfőtt levesbe.
Még 30 percig hagyjuk főni és ízlés szerint sózzuk.
Mielőtt levennénk a tűzről, megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel és ízlés szerint besavanyítjuk citromsóval.
0 hozzászólás