Tárkonyos-paradicsomos húsgombóc leves hozzávalók:

1 kg darált hús

1-2 hagyma

2 paprika

2-3 paradicsom

1 sárgarépa

½ zeller

2 szelet kenyér

2 kanál búzadara

1 tojás

1 köteg petrezselyem

2 kiskanál ételízesítő

tárkony

koriander

1 kanál sűrített paradicsom

citromsó

Tárkonyos-paradicsomos húsgombóc leves elkészítése:

Egy edénybe odatesszük az apróra vágott sárgarépát, paprikát, zellert és paradicsomot és adunk hozzá egy kiskanál ételízesítőt is.

Míg fő a darált húst összekeverjük a vízbe áztatott és kicsavart kenyérszeletekkel, a búzadarával, egy apróra vágott hagymával, tojással, a megtört korianderrel, a sűrített paradicsommal és ételízesítővel.

Megformázzuk a húsgombócokat és beletesszük a már felfőtt levesbe.

Még 30 percig hagyjuk főni és ízlés szerint sózzuk.

Mielőtt levennénk a tűzről, megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel és ízlés szerint besavanyítjuk citromsóval.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc