Káposzta tepertővel és sárgarépával hozzávalók:

500 g édes káposzta

3 nagy sárgarépa

300 g füstölt szalonna

500 ml zöldségleves

só, frissen őrölt fekete bors

kakukkfű

babérlevél

1 hagyma

1 evőkanál piros paprika

Káposzta tepertővel és sárgarépával elkészítése:

A tepertős és sárgarépás káposztát nagyon egyszerű elkészíteni, akár előre is elkészíthetjük, majd tarthatjuk hosszú ideig lehűtve.

A szalonnát 0,5 cm vastagságú csíkokra szeleteljük.

Egy tálba tegyünk egy kevés olajat és tegyük lassú tűzre.

Majd hozzáadjuk a szalonna csíkokat és kavargatjuk, hogy ne égjen oda.

Mikor a tepertődarabok aranysárgára pirultak, kiszedjük és egy konyhai törölközőre tesszük őket, hogy lecsorogjanak.

A megmaradt zsírba beletesszük a csíkokra vágott hagymát, a karikára vágott sárgarépát és a káposztát. Keverjük jól össze és fűszerezzük meg.

Fedjük le 5 percre és utána öntsük rá a zöldséglevest.

Hagyjuk főni addig amíg a káposzta és a sárgarépa meg nem puhul. Mielőtt kész lenne vegyük le a tál fedelét, hogy a fölösleges folyadék párologjon el.

Mikor tálalni akarjuk a tetejére szórjunk tepertőt vagy akár húst is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc