Sertéspörkölt alma körettel hozzávalók:
50 dkg disznóhús
3 alma (savanykás)
1 fej fokhagyma
olaj
fűszerek
joghurt (vagy tejföl)
Sertéspörkölt alma körettel elkészítése:
A disznóhúst 3 centiméteres csíkokra vágjuk, saját ízlés szerint vastagabb vagy vékonyabb sávokba és olajban kisütjük.
A meghámozott almákat feldaraboljuk és megpirítjuk.
Egy fazékba delikátos vizet teszünk főni.
Amikor a hús megsült, hozzáadjuk az almát és annyi delikátos vizet, hogy az ellepje. A vizet fedő alatt hagyjuk elfőni.
Ha kész van, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, s levesszük a tűzről. Díszíthetjük oliva bogyóval.
A húst és az almát elhelyezzük egy tálcán és pár percre hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint hozzáadjuk a joghurtot.
0 hozzászólás