Sertéspörkölt alma körettel hozzávalók:

50 dkg disznóhús

3 alma (savanykás)

1 fej fokhagyma

olaj

fűszerek

joghurt (vagy tejföl)

Sertéspörkölt alma körettel elkészítése:

A disznóhúst 3 centiméteres csíkokra vágjuk, saját ízlés szerint vastagabb vagy vékonyabb sávokba és olajban kisütjük.

A meghámozott almákat feldaraboljuk és megpirítjuk.

Egy fazékba delikátos vizet teszünk főni.

Amikor a hús megsült, hozzáadjuk az almát és annyi delikátos vizet, hogy az ellepje. A vizet fedő alatt hagyjuk elfőni.

Ha kész van, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, s levesszük a tűzről. Díszíthetjük oliva bogyóval.

A húst és az almát elhelyezzük egy tálcán és pár percre hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint hozzáadjuk a joghurtot.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc