Sajtos agyvelőfelfújt hozzávalók:
1 nagyobb méretű agyvelő
15 dkg vaj
10 dkg sajt
1 pohár tej
2-3 tojás
2 kanál liszt
1 petrezselyem
1 zeller
1-2 hagyma
só, bors
babérlevél
1 kanál ecet
Sajtos agyvelőfelfújt elkészítése:
Az agyvelőt negyed órát hideg vízben tartjuk, majd megtisztítjuk a hártyától.
Ezután főni tesszük abba a vízbe, amelyben előzőleg megfőztünk 1 sárgarépát, 1 petrezselymet, 1 zellert, 1 hagymát, sót, borsot és babérlevelet.
Még mielőtt az agyvelőt beletennénk, a zöldség léhez adunk még 1 kiskanál ecetet.
Negyed órát főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A velő egyik felét villával szétnyomkodjuk, a szebbik felét, a közepét darabokra vágjuk.
Szószt készítünk 0,5 dkg vajból, 2 kanál lisztből, de nem pirítjuk meg, és tejjel felöntjük. A vajat habbá verjük, összekeverjük a tojássárgájával, a fehér szósszal, a széttört velővel, az apróra vágott sajttal, a darabokba vágott velővel, és legvégül a habbá vert tojásfehérjével.
Ízlés szerint sózzuk.
Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formában megsütjük.
0 hozzászólás