Halas és gombás húsrolád hozzávalók:
50 dkg borjúhús
25 dkg sertéshús
15 dkg lazacfilé
10 dkg gomba
3 hagyma
10 dkg savanyú uborka
4 cikk fokhagyma
10 dkg vaj
só, bors
szegfűszeg
1,5 dl vörösbor
5 dkg tejföl
Halas és gombás húsrolád elkészítése:
A borjúhúst megmossuk és sávokra vágjuk, amelyekkel később be tudjuk tekerni a tölteléket (körülbelül 22 dkg).
A többi borjú- és sertéshúst felkockázzuk és 2 cikk fokhagymával együtt bele tesszük 7,5 dl vörösborba.
Ehhez hozzá adjuk azt az 1,2 dl vizet, amelybe a sóval, borssal és szegfűszeggel ízesített hagymát főztük.
Hagyjuk állni 24 órát, majd 10 percig feltesszük főni.
Kiterítjük a borjúhús szeletet, megkenjük vajjal, bele tesszük a húskockákat, a halfiléket, a gombát, a savanyú uborkát és a maradék 2 cikk fokhagymát.
A húst feltekerjük a felsorolt hozzávalókkal együtt és megkötjük.
Ezután óvatosan tepsibe helyezzük, majd bekenjük vajjal, olajjal, megszórjuk csomborral és mentával, hozzá adjuk a megmaradt 7,5 dl bort és sütőbe tesszük.
Körülbelül 90 percen belül kivesszük és tejföllel megkenjük.
0 hozzászólás