Borjúpaprikás hozzávalók:
1 kg borjúhús
só
1 kanál liszt
vaj
2 tojás
tejföl
citromlé
Borjúpaprikás elkészítése:
A húst szeleteld fel és tedd oda főni egy liter sós vízbe. Fontos, hogy a víz teljesen ellepje a húst.
Fövés közben, 2-3 alkalommal távolítsd el a habot.
Adj hozzá egy répát, egy hagymát, egy szál petrezselymet, valamint egy babérlevelet.
Fedd le az edény ¾ részét és hagyd főni.
Egy kanál lisztet piríts meg egy kevés vajban, de vigyázz, meg ne sárguljon, majd öntsd le a húslével, és hagyd egy keveset a tűzön.
A szósz sűrű, sima kell legyen. Ha görcsösre sikerül, feltétlenül szűrd le.
Egy külön edénybe keverj össze 2 tojássárgáját 2 kanál tejföllel, majd öntsd hozzá a szószhoz.
Hagyd még egy keveset főni, a tojást viszont ne vágd fel.
Tegyél bele egy kevés citromlevet, utána öntsd a szószt a húsra és még tartsd még egy keveset a tűzön.
Bármilyen körettel tálalhatod és díszítheted zöldekkel.
0 hozzászólás