Tyúkpaprikás hozzávalók:
½ tyúk
1 hagyma
2 kanál liszt
5 dkg vaj vagy tyúkzsír
1 répa
1 petrezselyem
só, egy késhegynyi bors
2 csésze húslé
1 csésze tej
Tyúkpaprikás elkészítése:
A tyúkhúst pucold meg és mosd meg, majd a hagymával, répával, petrezselyemmel együtt tedd oda főni és sózd meg.
Majd darabold fel és mártsd bele a fehér, paprikás szószba.
A szószt a következőképpen kell elkészíteni: a vajat egy serpenyőben melegítsd fel, keverd össze liszttel, majd öntsd rá a húslevet, illetve a tejet és addig keverd, amíg egy fehér, vastag tejföl szerű szószt nem kapsz.
Adj hozzá egy kevés sót, borsot, miután pedig összekeverted, tedd bele a főtt húst és tálalásig tartsd a serpenyőt egy forró vízzel teli edényben.
Ugyanígy készül a csirkepaprikás is.
Ha szeretnéd, tejfölt és citromlevet is adhatsz a szószhoz.
0 hozzászólás