Galuskás krumplipaprikás hozzávalók:
1 hagyma
2-3 kanál olaj
1 kanál erős paprika
néhány csepp chiliolaj vagy fél kanál chilipor
1 tojás
5-6 kanál liszt
só, bors ízlés szerint
Galuskás krumplipaprikás elkészítése:
Az aprított hagymát párold meg két kanál olajban, majd adj hozzá 4-5 karikákra vágott burgonyát, erős paprikát, néhány csepp chiliolajat, valamint sót.
Kavargasd 2-3 percig, majd öntsd fel 1 liter vízzel és 20 percig hagyd főni.
Mindeközben vegyél elő egy lábast, majd verd fel benne a tojást 1/3 pohár vízzel, egy kevés sóval és 5-6 kanál liszttel.
Szagass kisebb galuskákat az edénybe, amelybe a burgonya fő és hagyd a tűzön még 10-12 percig. Ízesítsd ízlés szerint.
A kanalat mindig nedvesítsd meg, hogy ne tapadjon.
Melegen, savanyúsággal, esetleg csirkehússal tálald.
0 hozzászólás