Galuskás krumplipaprikás hozzávalók:

1 hagyma

2-3 kanál olaj

1 kanál erős paprika

néhány csepp chiliolaj vagy fél kanál chilipor

1 tojás

5-6 kanál liszt

só, bors ízlés szerint

Galuskás krumplipaprikás elkészítése:

Az aprított hagymát párold meg két kanál olajban, majd adj hozzá 4-5 karikákra vágott burgonyát, erős paprikát, néhány csepp chiliolajat, valamint sót.

Kavargasd 2-3 percig, majd öntsd fel 1 liter vízzel és 20 percig hagyd főni.

Mindeközben vegyél elő egy lábast, majd verd fel benne a tojást 1/3 pohár vízzel, egy kevés sóval és 5-6 kanál liszttel.

Szagass  kisebb galuskákat az edénybe, amelybe a burgonya fő és hagyd a tűzön még 10-12 percig. Ízesítsd ízlés szerint.

A kanalat mindig nedvesítsd meg, hogy ne tapadjon.

Melegen, savanyúsággal, esetleg csirkehússal tálald.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc