Gombás tepsis burgonya hozzávalók:
1,5 kg burgonya
25 dkg gomba
1 hagyma
3 kanál vaj
3 kanál liszt
1 csésze tejföl
1 csésze gombalé
5 tojás
zöldségek
néhány szál zöldhagyma
zsemlemorzsa
só, bors
Gombás tepsis burgonya elkészítése:
A burgonyát és a gombát főzd meg külön-külön.
Majd a gombát daráld le, tedd bele egy serpenyőbe a vajban párolt aprított hagymával együtt, majd add hozzá a lisztet, tejfölt, gombalevet és az apróra vágott zöldségeket.
A karikára vágott burgonya felét helyezd egy vajjal kikent tepsi aljára, szórd meg zsemlemorzsával, a tetejére pedig tegyél négy, vékonyra vágott kemény főtt tojást.
A tojásokra szórd rá a sült gombát, majd fedd le a maradék burgonyával.
Öntsd le tojással, kaporral, zöldhagymával és sóval kevert tejföllel.
Ezután szórd meg zsemlemorzsával és tedd be a sütőbe.
Amint megpirult, vedd ki és tedd ki tányérra.
0 hozzászólás