Gombás tepsis burgonya hozzávalók:

1,5 kg burgonya

25 dkg gomba

1 hagyma

3 kanál vaj

3 kanál liszt

1 csésze tejföl

1 csésze gombalé

5 tojás

zöldségek

néhány szál zöldhagyma

zsemlemorzsa

só, bors

Gombás tepsis burgonya elkészítése:

A burgonyát és a gombát főzd meg külön-külön.

Majd a gombát daráld le, tedd bele egy serpenyőbe a vajban párolt aprított hagymával együtt, majd add hozzá a lisztet, tejfölt, gombalevet és az apróra vágott zöldségeket.

A karikára vágott burgonya felét helyezd egy vajjal kikent tepsi aljára, szórd meg zsemlemorzsával, a tetejére pedig tegyél négy, vékonyra vágott kemény főtt tojást.

A tojásokra szórd rá a sült gombát, majd fedd le a maradék burgonyával.

Öntsd le tojással, kaporral, zöldhagymával és sóval kevert tejföllel.

Ezután szórd meg zsemlemorzsával és tedd be a sütőbe.

Amint megpirult, vedd ki és tedd ki tányérra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc