Tejfölös-zöldséges halleves hozzávalók:
1,5 kg hal
15 dkg sárgarépa
25 dkg hagyma
10 dkg petrezselyem- és paszternák gyökér
40 dkg vörös burgonya
30 dkg tejföl vagy joghurt
3 tojás
2 csokor zöld fűszer
1 dl olaj
citrom
só ízlés szerint
Tejfölös-zöldséges halleves elkészítése:
A sárgarepát, a hagymát, a petrezselyem- és paszternák gyökeret meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük és olajban addig pároljuk amíg puha lesz.
Ezután forró vizet töltünk rá és tovább főzzük.
Hozzáadjuk a darabokra vágott burgonyát, majd 10-15 perc fővés után a megtisztított halat, a feldarabolt paradicsomot, sót, paradicsomlevet.
Még 10 percig főzzük és citromlével savanyítjuk.
0 hozzászólás