Zöldséggel töltött paprika hozzávalók:
6 személy részére
400 g paprika
Töltelék
100 g répa
80 g hagyma
50 g póréhagyma
50 g zeller
100 g fehér káposzta
30 g olaj
Szósz
100 g répa
20 g zeller
50 g hagyma
100 g ketchup
30 g olaj
50 g almaecet
200 g húslé
fűszerek
Zöldséggel töltött paprika elkészítése:
A paprikákat megtisztítjuk a csutkától és 5-7 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd hagyjuk kihűlni. A többi zöldséget megtisztítjuk, hosszúkásra vagy kockára vágjuk, olajon megpároljuk, hozzátesszük a vékonyra vágott káposztát és rendszeres kevergetés mellett pároljuk.
A paprikákat megtöltjük ezzel a keverékkel, majd tepsire helyezzük, ráöntjük a szószt és kis lángon 20-30 percig sütőben sütjük.
A szószhoz, a hosszúkásra vágott zöldségeket olajon megpároljuk, hozzátadjuk a ketchupot és 5-7 percig főni hagyjuk.
Ezután felöntjük húslével vagy forró vízzel, hagyjuk egyet forrani, majd hozzáadjuk az ecetet és a fűszereket, folyamatos kevergetés mellett hagyjuk még 10-15 percet főni.
Ha kicsit keményebb ételt szeretnél, tegyél rizst is a töltelékbe.
A töltött paprikákat hidegen fogyasztjuk, megszórva az apróra vágott zöld fűszerekkel és belehelyezzük a zöldségszósz közepébe.
0 hozzászólás