Kelbimbó csorba hozzávalók:
1 kg kelbimbó
2 sárga répa
1 nagy petrezselyemgyökér
1 nagy peszternák
1 vastag szelet egy nagy zellerből
10 cm egy nagy póréhagymából
1 kis csupor rizs
1 csupor tejföl
1 tojás sárgája
petrezselyem zöldje (fagyasztott)
só, bors
pici olaj
Kelbimbó csorba elkészítése:
A zöldségeket karikára vagy kockára vágod, a kelbimbót megmosod, a petrezselyemzöldjét kiolvasztod.
A zöldségeket dinsztelni teszed és amikor kezd megpuhulni beleteszed a póréhagymát, megkevered és beleteszed a kelbimbót is.
Feltöltöd vízzel, beleteszed a rizst is, sót, borsot és hagyod az egészet főni.
A tojás sárgáját elkevered a tejföllel és egy kevés lével a csorbából.
A tüzet elzárod a fazék alatt és beletöltöd a tejfölös keveréket.
A petrezselyem zöldjét apróra vágod és a tetejére szórod, majd ráteszed a fedőt.
Állni hagyod kb. 10 percet, aztán fel is szolgálhatod.
Aki savanykásabban szereti, tehet még bele citromlevet vagy ecetet is.
A receptet Misha ajánlotta.
0 hozzászólás