Kelbimbó csorba hozzávalók:

1 kg kelbimbó

2 sárga répa

1 nagy petrezselyemgyökér

1 nagy peszternák

1 vastag szelet egy nagy zellerből

10 cm egy nagy póréhagymából

1 kis csupor rizs

1 csupor tejföl

1 tojás sárgája

petrezselyem zöldje (fagyasztott)

só, bors

pici olaj

Kelbimbó csorba elkészítése:

A zöldségeket karikára vagy kockára vágod, a kelbimbót megmosod, a petrezselyemzöldjét kiolvasztod.

A zöldségeket dinsztelni teszed és amikor kezd megpuhulni beleteszed a póréhagymát, megkevered és beleteszed a kelbimbót is.

Feltöltöd vízzel, beleteszed a rizst is, sót, borsot és hagyod az egészet főni.

A tojás sárgáját elkevered a tejföllel és egy kevés lével a csorbából.

A tüzet elzárod a fazék alatt és beletöltöd a tejfölös keveréket.

A petrezselyem zöldjét apróra vágod és a tetejére szórod, majd ráteszed a fedőt.

Állni hagyod kb. 10 percet, aztán fel is szolgálhatod.

Aki savanykásabban szereti, tehet még bele citromlevet vagy ecetet is.

A receptet Misha ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc