Édes tehéntúró felfújt hozzávalók:

½ kg túró
3 tojás
12,5 dkg vaj (amiből 2, 5 dkg a forma kivajazásához)
tej
1 kanál liszt
2 kanál tejföl
citromhéj
2 kanál mazsola
4 kanál porcukor

Édes tehéntúró felfújt elkészítése:

A vajból, lisztből és tejből fehér szószt készítünk, besűrűsítjük és félre tesszük.
Hozzátesszük a szitán áttört túrót, egy kevés sót, a tojássárgáját, két kanál cukrot, a citromhéjat, a megtisztított mazsolát, a tejfölt és a habbá vert tojásfehérjét.
Az egészet egy kivajazott formába öntjük és 25 percig forró sütőben pirosra sütjük.

Porcukorral megszórva azonnal fogyasztható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc