Sós túrós rétes hozzávalók:

1 csomag rétes lap (5 lap)

35-40 dkg tehéntúró

75 dkg joghurt

3-4 tojás

1/2 csomag vaj

1/2 teáskanál szódabikarbóna

só, bors

vaj vagy margarin a tepsi kikenéséhez

Sós túrós rétes elkészítése:

A túrót reszeld le, vagy villával zúzd szét, majd add hozzá a joghurtot, a felvert tojást, a szódabikarbónát, sót és borsot.

Egy nagy tepsit kenj ki margarinnal vagy vajjal. Mindegyik lapra kenj 1-2 merőkanál túrókrémet, tekerd fel és helyezd a tepsibe (esetleg hajtsd le a végeit).

Ezt követően öntsd le olvasztott vajjal és előmelegített sütőben (200 fok) 25-30 perc alatt elkészül.

Arany színű legyen.

Hidegen és melegen is tálalható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc