Túrós répafasírt hozzávalók:
2 közepes sárgarépa
1 paszternák
1/2 zeller
1 közepes vöröshagyma
1 teáskanál olívaolaj vagy hidegen sajtolt napraforgóolaj
bors
1 teáskanál őrölt kávé (opcionális)
5 gerezd zúzott fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor friss kapor
30-50 dkg tehéntúró
2-3 evőkanál paprika
1 csipet őrölt koriander és egy kevés apróra zúzott szegfűbors
1 evőkanál búzadara (ha szükséges)
2-3 marék finomra őrölt dió, vagy 1 marék apróra vágott gomba
Túrós répafasírt elkészítése:
A sárgarépákat, paszternákot, zellert tisztítsd meg és mosd meg jól, majd reszeld le a reszelő kisebbik fokán és tedd egy nagyobb tálba.
Aprítsd fel a hagymát, add a zöldségekhez, önts rá egy teáskanál olívaolajat, borsot, egy teáskanál kávét (a pirított íz miatt), a zúzott fokhagymákat és keverd jól össze.
A petrezselymet és a kaprot vágd apróra, majd szórd a keverékre.
Add hozzá a zsíros tehéntúrót, paprikát, koriandert, szegfűborsot és homogenizáld.
Ha a keverék túl lágy, adj hozzá egy kanál búzadarát és formázhatod a fasírtokat.
Ha még különlegesebbé akarod tenni, add hozzá a 2-3 marék diót vagy egy kis vajat és szója granulátumot, esetleg egy marék aprított gombát.
3 marék korpát keverj össze 1 evőkanál paprikával és forgasd meg benne a fasírtokat.
Helyezd őket egy tálcára (nem kell megsütni), amit kibélelhetsz salátalevelekkel.
Nagyon jól megy sárgarépafőzelékkel.
0 hozzászólás