Füstölt hering és makréla pirítóssal hozzávalók:

2 füstölt hering filé

2 friss (fagyasztott) makrélafilé

1 tojás

2 evőkanál majonéz

1 paradicsom (vagy egy savanyú paradicsompaprika)

néhány zöldsaláta levél

Füstölt hering és makréla pirítóssal elkészítése:

A hal előétel elkészítéséhez a tojást megfőzzük, megtisztítjuk a héjától, majd hosszában kettévágjuk.

Két szelet kenyeret megpirítunk és tálcára teszünk.

A pirítósokat füstölt heringdarabokkal díszítjük.

A makrélafiléket kevés vízben megfőzzük, babérlevéllel, borssal, ecettel és sóval fűszerezzük.

Miután megfőtt, egy részét apróra vágjuk, a kenyérszeletekre rakjuk, majonézzel és paradicsomszeletekkel (vagy paradicsompaprikával) díszítjük, a maradékot pedig a tálcára helyezett salátalevelekre tesszük.

Az egészet meglocsoljuk egy kevés citromlével.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc