Füstölt hering és makréla pirítóssal hozzávalók:
2 füstölt hering filé
2 friss (fagyasztott) makrélafilé
1 tojás
2 evőkanál majonéz
1 paradicsom (vagy egy savanyú paradicsompaprika)
néhány zöldsaláta levél
Füstölt hering és makréla pirítóssal elkészítése:
A hal előétel elkészítéséhez a tojást megfőzzük, megtisztítjuk a héjától, majd hosszában kettévágjuk.
Két szelet kenyeret megpirítunk és tálcára teszünk.
A pirítósokat füstölt heringdarabokkal díszítjük.
A makrélafiléket kevés vízben megfőzzük, babérlevéllel, borssal, ecettel és sóval fűszerezzük.
Miután megfőtt, egy részét apróra vágjuk, a kenyérszeletekre rakjuk, majonézzel és paradicsomszeletekkel (vagy paradicsompaprikával) díszítjük, a maradékot pedig a tálcára helyezett salátalevelekre tesszük.
Az egészet meglocsoljuk egy kevés citromlével.
0 hozzászólás