Saláta leves füstölt oldalassal hozzávalók:
fejes saláta
2 hagyma
liszt
5 deka tejföl
4 deka zsír
2 tojás
füstölt oldalas
ecet
só ízlés szerint
Saláta leves füstölt oldalassal elkészítése:
A hagymát 3,5 liter sós vízben megfőzzük.
A fejes salátát felaprítjuk, kissé megforgatjuk a 4 deka forró zsírban, majd fél deci vízzel leöntjük. A füstölt oldalast megfőzzük 2,5 dl vízben.
Amikor a hagyma már félig megfőtt, hozzá adjuk a fejes salátát, meg az oldalast.
A tejfölt összekeverjük a tojások sárgájával és kevés liszttel és hozzá adjuk a leveshez.
Még 10 percet főzzük. A tojások fehérjéböl rántottát készítünk, amit kicsi kockákra vágva hozzáadunk a leveshez.
A levest ecettel megsavanyítjuk és még 5 percet főzzük.
0 hozzászólás