Polip citromos mártásban hozzávalók:

1 kg polip

1 citrom

1 csokor petrezselyem

olívaolaj

1 babérlevél

só, bors

Polip citromos mártásban elkészítése:

A polipot megtisztítjuk és bedörzsöljük sóval, majd kicsit megklopfoljuk.

Egy fazékba 2 l vizet felteszünk főni. Ha forr, beletesszük  a babérlevelet, sót és egy gerezd megtisztított fokhagymát, majd  hozzáadjuk a húst és egy órát főzzük.

Amikor megfőtt, levesszük a tűzről és néhány percig hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük a vizet és feladagoljuk  a polipot.

Egy külön edényben a citromléből, olivaolajból, és az apróra vágott petrezselyemből, só és bors hozzáadásával  szószt készítünk.

Ezt összekeverjük a hússal, majd fogyasztás előtt 8 órát hűvös helyen tároljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 540 perc