Polip citromos mártásban hozzávalók:
1 kg polip
1 citrom
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
1 babérlevél
só, bors
Polip citromos mártásban elkészítése:
A polipot megtisztítjuk és bedörzsöljük sóval, majd kicsit megklopfoljuk.
Egy fazékba 2 l vizet felteszünk főni. Ha forr, beletesszük a babérlevelet, sót és egy gerezd megtisztított fokhagymát, majd hozzáadjuk a húst és egy órát főzzük.
Amikor megfőtt, levesszük a tűzről és néhány percig hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük a vizet és feladagoljuk a polipot.
Egy külön edényben a citromléből, olivaolajból, és az apróra vágott petrezselyemből, só és bors hozzáadásával szószt készítünk.
Ezt összekeverjük a hússal, majd fogyasztás előtt 8 órát hűvös helyen tároljuk.
0 hozzászólás